Jaunumi

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka šodien, 16. aprīlī piegādāta līdz šim lielākā medicīnisko masku krava. Piegādāti 3,6 miljoni aizsargmasku un 18 tūkstoši respiratoru, kas paredzēti ārstniecības pakalpojumu sniedzējiem, sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD.

Šī krava piegādāta NVD un Lauma Fabric noslēgtā līguma ietvaros un kopumā līgumā paredzēts piegādāt piecus miljonus medicīnisko masku un vienu miljonu respiratoru. Šī ir jau otrā Lauma Fabrics piegāde. Jau vēstīts, ka pirmā piegāde īstenota 2. aprīlī, savukārt atlikušo skaitu ar maskām un respiratoriem uzņēmums plāno piegādāt jau tuvākajā laikā.

Visai iepirktajai un piegādātajai produkcijai ir nepieciešamie sertifikāti, kas apliecina to kvalitātes atbilstību noteiktajiem standartiem un prasībām.

Jau vēstīts, ka pēc šīs kravas saņemšanas NVD plāno turpināt individuālās aizsardzības līdzekļu sadali arī sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD. Tāpat aizsargamskas plānots piegādāt ārpus veselības aprūpes sistēmas esošajām ietādēm, kā piemēram, policistiem, robežsargiem, pansionātu darbiniekiem un citām iestādēm.

Šī lidojuma izmaksas Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma ietvaros līdzfinansē Eiropas Savienība.