Informācijai!

Lai varētu izveidot drošu Global Protect (tunelis) savienojumu ar Vadības informācijas sistēmu jeb VIS, lūdzam izmantot operētājsistēmas, kuras ir ražotāja atbalstītas, piemēram Microsoft Windows 10. Brīdinām, ka Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 operētājsistēmas netiek atbalstītas. Windows 7 operētājsistēma no Microsoft puses netiek atbalstīta kopš 2020. gada 14. janvāra.


VIS lietošanas līguma paraugs un saistītie dokumenti

Lai noslēgtu līgumu par VIS lietošanu vai papildinātu līgumu, ārstniecības iestādei vai aptiekai, kurai ir līgums ar Nacionālo veselības dienestu par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu vai kompensējamo zāļu apmaksu, jāvēršas Nacionālā veselības dienesta teritoriālajā nodaļā, ņemot līdzi aizpildītu VIS piekļuves tiesību pieprasījumu. Aizpildot pieprasījumu, jāizmanto definētie piekļuves tiesību mērķi.

 

Definētie piekļuves tiesību mērķi

Web Discoverer atskaites

Rēķinu sagatavošana VIS

Ieteikumi VIS lietotājiem
 

  • Īpašās receptes sērija AA nr.no 465801 līdz 466000 un sērija BC Nr. 052701 līdz 053000 ir uzskatāmas par nederīgām un tās nedrīkst atprečot.
  • VIS APANS talona ievades formā ir ieviests papildu lauks "Nosūtīšanas datums". Šis lauks ir aizpildāms, ja ārstniecības iestādei, kas nosūta, uz doto brīdi nav līgums, bet līgums ir bijis nosūtīšanas brīdī.
  • VIS APANS lietotājiem! Saskaņā ar līguma "Par sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu" 7.1.2. punktā minētā saistošā dokumenta „Informācijas apmaiņas kārtība” 9.punktu - uzskaites dokumenti, kas ievadīti un laboti vēlāk kā 60 dienas pēc aprūpes epizodes beigām, netiek iekļauti ambulatoro talonu aprēķinos.

Ieteikumi darbam ar visiem moduļiem

  • VIS sistēmā nevadīt uzskaites dokumentus, kuru sērijas un numuri satur speciālos simbolus, garumzīmes vai mīkstinājumu zīmes. Par šādu uzskaites dokumentu tālāko virzību Nacionālais veselības dienests neatbild.
  • Veicot atlasi, visos sarakstos, jānorāda pēc iespējas konkrētākus atlases nosacījumus, lai atgriezto datu kopa būtu pēc iespējas mazāka (uzskaites dokumentu sarakstos, līgumu sarakstā).
  • Veicot atlasi pēc vārda(u) fragmenta, rūpīgi pārdomāt, vai obligāti nepieciešams norādīt "%" zīmi atlasāmās virknes sākumā (tas vienmēr izraisa pilnu meklēšanu visos ierakstos).
  • Uzskaites dokumentu ielādes no failiem veikt ārpus darba laika vai vismaz no rītiem un vakaros.

Ieteikumi darbam ar veselības obligātās apdrošināšanas dalībnieku reģistru

Ja migrācijas atskaites tiek gatavotas lielākam laika periodam, piemēram, gadam, sistēma tiek noslogota. Tādēļ iesakām gatavot atskaiti īsākiem laika periodiem, piemēram, mēnesim.